Monthly Archives: July 2013

ÅTERTRÄFFEN UTTAGEN TILL KRITIKERVECKAN I VENEDIG

http://www.sicvenezia.it/1897/edizione-2013/news-2013/svelati-i-film-delledizione-2013/?lang=en

Anna Odells och French Quarter Films långfilm Återträffen har blivit uttagen till årets filmfestival i Venedig, där den kommer att delta i kritikerveckan.

_MG_6563foto: Jonas Jörneberg

I Återträffen bjuder Anna Odell in oss till en klassåterträff 20 år efter att eleverna slutat grundskolan och gått skilda vägar. Feststämningen kommer dock av sig då gamla konflikter kommer fram till ytan, och sanningar ifrågasätts. En rannsakan av ledarskap och styrande hierarkier tar sin början och ger oss ett skakande samtidsdrama.

annaregi2

Foto: Jonas Jörneberg

Anna Odell fick stor uppmärksamhet för sitt examensarbete på Konstfack; Okänd kvinna 2009-349701. Hon har sedan dess varit en tongivande röst på den svenska konstscenen. Tidigare i år invigdes en separatutställning med Anna Odell på länsmuseet Jämtli i Östersund.

”Vilken bekräftelse, otroligt roligt och spännande! Underbart att få komma till Venedig efter den långa utmanande resa som det varit för oss alla inblandade att göra filmen. Det hade jag aldrig kunnat tro när jag började skissa på idén till Återträffen”, säger Anna Odell.

”Det är fantastiskt att en svensk film åter igen blivit utvald till en av världens främsta och mest prestigefyllda festivaler. Det är också ett bevis för att Anna Odell, som med ”Återträffen” gör sin långfilmsdebut, tillhör en av Sveriges mest lovande filmskapare. Vi är stolta över att distribuera filmen i Sverige!”, kommenterar Mattias Nohrborg på TriArt Film.

Filmfestivalen i Venedig pågår 28 augusti till 7 september. Förra året visades och vann Gabriela Pichlers Äta sova dö i kritikerveckan och året dessförinnan Svinalängorna av Pernilla August.

Återträffen är producerad av Mathilde Dedye på French Quarter Film.

För ytterligare information kontakta: Eva Esseen Arndorff på eva.esseen.arndorff@triart.se eller 0734-176552

 

CASTING PÅGÅR

Bildkillarna

Vi mot världen är en långfilm av Jesper Klevenås om två killar på rymmen från ett ungdomshem. Filmen produceras av FRENCH QUARTER FILM AB i samproduktion med Anagram Film.

Nu söker vi våra huvudrollsinnehavare! Två killar mellan 12 och 15 år. Ingen skådespelarerfarenhet, men lust att göra världens bästa film tillsammans med oss behövs. Maila oss: Namn, ålder, längd, ett nytaget foto och skriv ett par rader om vem du är och varför du skulle vilja vara med, så hör vi av oss.

Maila till: casting@frenchquarter.se